Hver ottende grønlænder er ludoman

Ludomani og pengespil er et større problem i herhjemme, og det forbinder sig med andre misbrugsproblemer, viser en ny phd-afhandling fra Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet.
14. januar 2014 07:04

Afhandlingen om ludomani i Grønland, som er omtalt i dag af Fyens Stiftstidende, viser, at problemer med spil berører 16 procent af grønlandske mænd og ti procent af kvinderne.

En af rapportens konklusioner er, at ludomani er en af flere misbrugsproblemer vi døjer med, og forskerne mener det har noget at gøre med den hurtige transformation fra fangersamfund til moderne samfund, som vi har haft. Det har givet "en øget forekomst af de såkaldte sociale patologier så som vold, selvmord, alkohol- og hashmisbrug," og det er i følge phd.-rapporten et vilkår grønlændere deler med andre oprindelige befolkninger.

Forskerne har hentet oplysninger om vores tendenser til gambling/spil i ni byer og 13 bygder i det meste af landet, og så har de lavet lægeundersøgelser og mange interviews og derudover spørgeskemaer.