Hvem skal have årets MIO-pris?

Børne- og Ungeorganisationen MIO uddeler igen i år MIO-prisen til en person eller forening, som har gjort en særlig indsats for børn. Det sker den 20. november - den dag 25 året for FN's børnekonvention markeres verden over.
15. oktober 2014 07:27

MIO-prisen er en anerkendelse for et flot og beundringsværdigt arbejde for børns rettigheder. De 20.000 kr. der følger med prisen er doneret af NunaFonden.

 

Og selve prisen er en symbolsk anerkendelse af personen eller foreningen. Idéen er blandt andet, at prismodtageren ud over anerkendelsen også får øget fokus på netop det område, han eller hun brænder for og på den måde kan være med til at give området et løft.

 

MIO-prisen 2013 gik til Inooqat, der, som landsdækkende forældreforening til udviklingshæmmede børn og unge, har sat fokus på børn, som ofte vokser op under svære vilkår og med begrænset hjælp.

 

Med forældrenes kamp er det lykkedes at skabe debat i samfundet om børn med handicap og deres vilkår, både i befolkningen og politisk.


Alle kan indstille kandidater til årets MIO-pris

Det kan være personer eller organisationer, som er nytænkende , eller som finder gode løsninger på komplicerede problemer trods vanskelige arbejdsvilkår. Det kan være en lærer, en pædagog en træner eller den lokale frivillige, som gør en forskel for børn og unge.


Indstillingerne vil blive behandlet af en komité bestående af repræsentanter for NGO-netværket vedr. Børns rettigheder, Børnerådet i MIO, NunaFonden, MIOs Young Advisors samt Børnetalskvinde Aaja Chemnitz Larsen.  


Alle kan komme med deres indstilling ved at sende en mail til mio@mio.gl  eller gå ind på MIOs facebook side eller ved at skrive det ind til SMS rådgivning 1899.