Hvad kommer til at ligge under juletræet?

Julen varer længe koster mange penge. KNR´s juletermometer har været ude og taget pulsen på årets julegavehandel. Foreløbig har de elektroniske gaver toppet hitlisten.
Skrevet af Louise M. Kleemann
12. december 2011 12:04

Især teenagepigerne kommer til at hvine af fryd når de åbner deres julegave, for ifølge Grønlands Radio Center er der gang i salget af det populære Iphones.

Udover de eftertragtede Ipads, PS3-konsoller og dertil hørende spil, såsom Call of Duty til drengene, har Grønlands Radio Center solgt flere fjernsyn end normalt. Især 37 tommer fjernsyn går som varmt brød. Det skyldes, at folk vil benytte den kommende digitalisering til at købe et splinternyt fjernsyn til deres kære.

I Atsa´s Legeland bliver der langet mange fodboldkort over disken. Og i den lyserøde afdeling kan mange af de mindre piger glæde sig over en splinterny Brio barnevogn.

I smykkeafdelingen er de også de kendte mærker der topper hitlisten, især Georg Jensen smykker kommer til at funkle under juletræet i år. Kvinderne er derimod gået efter en Hugo Boss armbåndsur til manden i deres liv. Men det er ikke kun piger der har eneret på smykker. I juvelerbutikken Unik er der også gang i salget af Becham-ørestikker til seje drenge og unge fyre, der vil ligne fodboldikonet David Becham.

Fra parfumeafdelingen i Pisiffik er det især den seneste duft fra Dolce & Gabbana, som mange mænd har købt til deres bedre halvdel.

Hos Nota-Bene i Nuuk er det især salget af gavekort til en cd, der går som varmt brød, og det er både til drenge og piger.

I bogbutikken Atuagkat er det især ’Fra fjeld til fad’, skrevet af Michael Rosing, der bliver langet over disket.

Julen er traditionernes tid. Det gælder også julemenuen, der i de fleste små hjem kommer til at dufte af juleand og flæskesteg. Men noget tyder på, at julegåsen er ved at holde sit indtog, for Brugsen i Nuuk har i de sidste tre år fordoblet salget af julegås.