Hvad er et grønlandsk medie?

Mediernes kamp her i landet om de offentlige myndigheders annoncebudgetter er hård. Hvornår, hvordan og hos hvem skal Selvstyret og kommunerne annoncere. Og hvordan definerer man egentlig et grønlandsk medie i disse tider, hvor en stor del af nyhedsformidlingen foregår via cyberspace.
21. juli 2011 09:16

Det kan der siges meget om, og det bliver der. Men Naalakkersuisoq for Kultur har i alt fald et bud på en definition af et grønlandsk medie. Hun skriver i et §37-svar til Anda Uldum fra Demokraterne, at grønlandsk medie er en platform for formidling af nyheder alle anden information, hvis målgruppe i al væsentlighed befinder sig i Grønland. Så blev den sat på plads.

Men Anda Uldum har også spurgt, om det er nok at Selvstyret bruger sin egen hjemmeside til stillingsopslag og kundgørelser. Eller skal de mod betaling offentliggøres i andre medier.

Og her er der faktisk frit slag for ansættelsesmyndigheden. Den kan foretage et skøn over hvilken form for annoncering, der er mest hensigtsmæssig. Og i dette skøn indgår en løbende vurdering af befolkningens medievaner, fastslår Mimi Karlsen.

Hun tilføjer, at Økonomi- og Personalestyrelsen har opstillet som minimumskrav til Selvstyrets ansættelsesmyndigheder, at stillingsopslag som minimum skal annonceres på selvstyrets hjemmeside. Den er nemlig tilgængelig for den største andel af grønlandske borgere og også dem, der interesseret i et job inden for Selvstyret søger efter det netop her.

Og det fremgår klart af Mimi Karlsens svar, at det ikker er Naalakkersuisut, der i det daglige sidder og indrykker annoncer og bestemmer, hvor de skal indrykkes. Så fik vi i hvert fald det afklaret.