Huslejestigninger sættes i bero

Naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen har sat de planlagde huslejestigninger i bero. Til gengæld skal der findes alternative løsninger til fremskaffelse af midler til bekæmpelse af skimmelsvamp.
Skrevet af Louise M. Kleemann
15. december 2011 12:43

- Jeg kan forsikre alle om, at hverken jeg eller det øvrige Naalakkersuisut har intentioner om at huslejen skal stige ud over det absolut nødvendige, udtaler medlem af Naalakkersuisut, Jens B. Frederiksen i en pressemeddelelse.

- Siden Grønland overtog boligområdet i firserne har det båret præg af, at der ikke har været det nødvendige politiske mod til at gøre op med de kunstigt lave huslejer. Man burde allerede dengang have indset, at der skulle opkræves og afsættes mange flere midler til vedligeholdelse. Så havde vi ikke stået i den situation, som vi gør i dag. Hvis vi fortsætter den uansvarlighed, vil vores børn stå i samme eller endnu værre situation med et uoverskueligt renoveringsefterslæb, sigerJens B. Frederiksen.

Naalakkersuisut ønsker derfor en debat om hvilket huslejeniveau der skal være i fremtiden.

- Hvis man ønsker at ændre den politik, som vi har, må man nødvendigvis også komme med forslag til, hvordan problemet omkring vedligeholdelses- og renoveringsefterslæb skal løses, lyder det fra Jens B. Frederiksen.

På Inatsisartuts forårssamling vil Naalakkersuisut fremlægge et oplæg om en fremtidig strategi for renovering af boligerne.