Huslejestigning højst 5,5 procent

Nu er der for første gang kommet konkrete tal på de varslede huslejestigninger i de offentligt ejede etageejendomme. Naalakkersuisut forventer, at huslejestigningen ikke vil overstige 5,5 procent og regner med, at de endelige tal vil kunne udmeldes inden udgangen af november.
Skrevet af Karsten Sommer
15. oktober 2009 05:12

Det fremgår af naalakkersuisoq for boliger, Jens B. Frederiksens svar på et paragraf 36-spørgsmål fra Siumuts Karl Lyberth.

At det overhovedet er nødvendigt med huslejestigninger forklarer Jens B. Frederiksen dels med, at huslejen blev fastfrosset sidste år, samt at en række boligafdelinger er plaget af hærværk og massive affaldsproblemer. Begge dele sætter boligafdelingernes økonomi under pres, skriver Jens B. Frederiksen.

- Hele beregningsmetoden til huslejefastsættelsen har i øvrigt været under vurdering. Og den er fundet for administrativ tung og uhensigtsmæssig.

Derfor arbejdes der på at gøre huslejerne mere gennemskuelige, samtidig med at den fornødne kapital sikres til at gennemføre de nødvendige vedligeholdelsesarbejder, slutter Jens B. Frederiksen sit svar til Siumuts Karl Lyberth.