Huslejen stiger til nytår

Der er huslejestigninger på vej over hele landet. Fra nytår vil INI's lejere skulle punge ud med mellem 1 og 8 procent mere end nu. Det meddeler INI i dag.
27. september 2012 16:51

Hårdest ramt bliver dog Naalakkersuisut og deres chefembedsmænd. Deres boliger vil nemlig stige med op 50 procent. Det sker, ifølge Selvstyret, for at kunne dække eventuelle skimmelsvampangreb i fremtiden.

Men for alle os andre bliver huslejeforhøjelserne fastsat ud fra hvor god stand, vores bolig er i. INI har opdelt boligerne i fire forskellige kategorier.

Bor man i en bolig, som er i god stand skal man regne med at skulle af med gennemsnitligt 180 kroner mere i leje. Det drejer sig imidlertid kun om 0,6 af INI's boligmasse.

Bor man i noget, der betragtes som værende i lidt over middel stand, vil stigningen være på gennemsnitligt 100 kroner om måneden.

Er ens bolig i lidt under middel stand, stiger lejen med gennemsnitligt 60 kroner.

Og endelig slipper de der bor i huse, der i decideret dårlig stand med at skulle hive ekstra 20-40 kroner op af lommen fra nytår.

I Kommune Kujalleq er det endnu ikke besluttet, hvor store stigningerne skal være.

INI understreger at de ekstra penge, de får ind via huslejestigningerne går direkte til den enkelte boligafdeling og vil blive brugt til bl.a. vedligeholdelse og renovering af boligerne og udbedring skimmelsvamp.

Har man som lejer spørgsmål til den fremtidige husleje kan man henvende sig til INI's afdelinger og boligbutikker.