Foto: KNR

Studiestart: Husk at tjekke e-boksen for svar

Mange ansøgere til studier i Danmark glemmer at tjekke e-boksen for svar på, om de har fået en studieplads. Husk også at søge om særydelse, lyder det fra studievejleder i Det Grønlandske Hus.

Den 28. juli fik ansøgere til studier i Danmark meddelelse om, hvorvidt de er blevet optaget på en eller flere søgte uddannelse eller ej.

Men selv om svaret for de fleste er længe ventet, glemmer mange helt at tjekke e-boksen for svar. Og selv om svaret måske er positivt, glemmer mange ansøgere at bekræfte studiepladsen hos uddannelsesstedet i Danmark og hos De Grønlandske Huse i Danmark.

- Det er vigtigt, at man tjekker sin e-boks for svar og melder tilbage til studiet, om man vil have pladsen. Det er altså ikke nok bare at læse, at man er optaget, siger Pia Rosing Heilmann, uddannelsesvejleder i Det Grønlandske Hus i København.

Det er forskelligt fra uddannelsessted til uddannelsessted, hvornår der er sidste frist for tilbagemelding om studiepladser. Flere steder har allerede lukket for optag, mens andre først har sidste frist i løbet af august.

Mange for sent tilmeldt særydelse

Grønlandsk studerende i Danmark har desuden ret til at modtage særydelser fra Selvstyret, bl.a. til at dække rejseudgiften til Danmark. Sidste frist for ansøgning om særydelse var 1. marts.

Men desværre kommer mange først i tanke om at søge særydelsen i det øjeblik, de får svar på, om de er optaget på et studie. Og det giver i øjeblikket stor travlhed i uddannelsesafdelingen i Det Grønlandske Hus i København.

Her arbejder man i øjeblikket på højtryk for også at imødekomme også for sent modtagende ansøgninger.

- Rigtig mange har glemt at søge særydelsen i tide, så lige nu ligger vi vandrette for at nå alle de ansøgninger, som kommer ind nu. For nogen haster det jo rigtig meget, fordi de skal starte på uddannelsen lige straks og skal bruge en flybillet her og nu, siger Pia Rosing Heilmann.

Giv svar uanset optag eller ej

Foreløbig har Det Grønlandske Hus i København modtaget 188 bekræftede studiepladser til grønlandske studerende på Sjælland og i udlandet.

Og selv om De Grønlandske Huse i Danmark endnu ikke har det nøjagtige, samlede overblik over antal optagende i år og til januar-studiestart, er optagelsesprocenten af grønlandske studerende i år højt, oplyser Det Grønlandske Hus i København.

Men de er stadig vigtigt, at ansøgere, der enten har fået afslag eller en stand-by-plads henvender sig til både uddannelsesinstitutionen og Det Grønlandske Hus.

- Hvis man har fået en stand-by-plads, er vi nødt til at gøre en kladde klar, så personen kan få særydelse, hvis ansøgeren pludselig får en plads alligevel, siger Pia Rosing Heilmann.

Og har man helt fået afslag på sit ønskestudie, er der stadig god grund til at kontakte en studievejleder i De Grønlandske Huse.

- I en del tilfælde er det stadig muligt at få en plads på den uddannelse, man ønsker, men bare et andet sted i Danmark. Og det kan vi vejlede om. Så har man ikke et særligt tilhørelsesforhold til lige præcis dét sted, man har søgt, er der måske en chance et andet sted, siger Pia Rosing Heilmann til KNR.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt