Husk at rose hinanden

En gruppe af frivillige er nedsat i Qeqertarsuaq for at bekæmpe nedgørelse blandt voksne.
Skrevet af Noah Mølgaard
21. maj 2012 08:39

Forebyggelsesafdelingen i Qaasuitsup Kommunia har holdt flere borgermøder om nedgørelse blandt voksne i flere byer i den nordgrønlandske kommune. Der blev afholdt borgermøde i Qeqertarsuaq fredag aften og tilhørerne måtte erkende at nedgørelse blandt voksne er blevet en del af hverdagen.

Men det skal der sættes en stopper for. Derfor blev der nedsat en frivillig arbejdsgruppe, der skal arbejde videre med bekæmpelse af nedgørelse blandt voksne i samarbejde med den lokale forebyggelseskonsulent.

- Ellen Heilmann Lyberth fra forebyggelsesafdelingen i Qaasuitsup Kommunia holdt et foredrag og tilhørerne kunne tydeligt genkende indholdet. For nedgørelse blandt voksne er efterhånden en indgroet del af hverdagen, siger den lokale forebyggelseskonsulent i Qeqertarsuaq Maasinnguaq Berthelsen til KNR.

Borgermødet fortsatte med gruppearbejde, hvor der også kom forslag til hvordan man kan bekæmpe nedgørelse.

- Der blev blandt andet peget på, at vi skal være bedre til at rose hinanden istedet for at nedgøre og bagtale hinanden. En af måderne er mere åbenhed og at man skal være bedre til at tænke over sprogbruget når man snakker om andre, siger Maasinnguaq Berthelsen.

Der er nu nedsat en arbejdsgruppe bestående af otte frivillige, der skal arbejde videre med bekæmpelse af nedgørelse blandt voksne. De blev enige om at forebyggelsen af det efterhånden udbredte problem skal bekæmpes med mere synligt arbejde og åben debat.