Husk at hundene skal have vand - også om sommeren

Sommeren står for døren og de fleste steder er hundeslæden formentlig pakket væk.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
16. juni 2015 05:42

Men det betyder ikke at hundeejerne kan glemme alt om deres slædehunde. De skal stadig have vand og foder, lyder det fra embedsdyrlægen i en pressemeddelelse.

- Vi har hver sommer slædehunde, der dør på grund af mangel på vand eller foder. Derfor er det meget vigtigt, at de skal have adgang til vand hver eneste dag, siger embedsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg, der er bosat i Ilulissat.

Hun oplyser, at der hver sommer er hundeejere i Nordgrønland, der anmeldes for groft overtrædelse af dyreværnsloven, fordi de ikke passer deres hunde.

Enten findes hundene døde eller også er de så tynde, at de bliver skudt for at de ikke skal lide længere.

- At være hundeejer er et tidskrævende job. Jeg kan godt forstå, at man hellere vil på ferie, gå på jagt eller sejle og slappe af om sommeren, i stedet for at dagligt skal passe og fodre sine hunde, men sådan er det bare, når man har hunde, understreger embedsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg.

 

Kommune leverer vand

I Ilulissat har Nukissiorfiit i mange år sørget for at der kommer vand i små tanke ved hundeområderne.

I år arbejder kommunens driftsafdeling for at løfte denne opgave.

- Det er meget positivt, at kommunen går ind og arbejder med at forbedre forholdene for slædehundene, men det er altså stadigvæk hundeejernes ansvar, at sørge for at hundene får både vand og mad hver dag, fremhæver embedsdyrlægen.

Dagligt indtag er minimum 2-3 liter vand for en slædehund på 30 kg.

Uden vand vil hunde dø inden for få dage.