Hurtigere mobilt internet på vej

Så er der godt nyt for dem der bruger internet på deres telefoner. De kan nu se frem til at kunne surfe nyheder endnu hurtigere end de har gjort før.
13. juli 2013 16:12

TELE-POST har indgået kontrakt med Nokia Siemens Networks om etablering af et 4G netværk i Nuuk, der forventes at være i drift inden årets udgang. I 2014 vil der efter behov også blive etableret 4G i andre byer.

Tele-post fortæller, at det nye 4G-netværk vil give kunderne mulighed for markant højere datahastigheder. Samtidig styrkes det eksisterende 3G-net dog også, og TELE-POST forventer derfor at kunne tilbyde endnu bedre produkter og priser til kunder i hele landet, der bruger internet via smartphone eller mobilt bredbånd.

Jonas Hasselriis, der er anlægschef i TELE-POST fortæller, at opgraderingen af netværket bør få en positiv indflydelse på brugeroplevelsen.

- Forhåbentligt kommer det til at betyde, at de får en bedre oplevelse både i form af hastigheden, som de vil opleve på deres mobileprodukter, derudover vil de i højere grad kunne tage internet med sig rundt omkring i byen og bruge det ligesom, hvis de var de hjemme, siger Jonas Hasselriis og forklarer videre.

- Det der vil ske er, at det vil komme hen og ligne noget af det man kender fra ADSL med hurtigere svartid, så når du trykker på en hjemmeside, så henter den siden med det samme. Det vil være en meget mere umiddelbar oplevelse at gå op internettet, siger Jonas Hasselriis.

4G-nettet vil fungere på bånd 20 i 800 MHz-området. Det betyder, at en telefon eller mobil bredbåndsenhed skal kunne modtage på denne frekvens for at kunne bruge Tele-posts 4G-net.

Frekvensen giver en række fordele, forklarer produktchef John Siegstad fra TELE-POST:

- 800 MHz giver optimal dækning i Grønland, da den rækker over store afstande og ikke svækkes så meget af kuperet terræn. Dermed lever frekvensen op til vores ambition om at sikre størst mulig dækning. Desuden trænger signalet godt ind i moderne bygninger, mens de højere frekvenser kan have sværere ved at opnå god signalkvalitet i huse, der er lavet af beton eller metal, forklarer produktchefen altså.