Hotelkæde og Air Greenland går sammen i et nyt selskab

Hotel Arctic og Air Greenlands turistfirma World of Greenland går sammen i en ny konstellation fra maj 2025.
Air Greenland går sammen med Hotel Arctic i nyt selskab Arctic Hospitality Cooperation. Foto © : Air Greenland
12. september 2024 11:58

Fra maj næste år er det slut med selskabet World of Greenland, som vi kender det i dag, hvor de udbyder ture og har overnatningssteder i Nordgrønland.

Fremover vil selskabet kun have fokus på overnatningsmuligheder som hoteller og lodges i området, skriver Air Greenland, der ejer World of Greenland, i en pressemeddelelse.

Som en del af det nye fokus går World of Greenland sammen med Hotel Arctic i en ny satsning under navnet Arctic Hospitality Cooperation. Den nye satsning betyder altså, at Air Greenland gennem World of Greenland ikke vil arrangere ture og udflugter.

I pressemeddelelsen uddyber Air Greenlands direktør, Jacob Nitter, at turturismen i Ilulissat ikke længere har brug for Air Greenland.

- Tidspunktet for at trække os ud af turoperationer er det helt rigtige. Turismen og konkurrencen på udflugtsdelen er under hastig udvikling, hvilket vi synes er meget positivt, siger han.

Vi har et ansvar, vi skal løfte

Fremover vil World of Greenland med det nye AHG have fokus på overnatningskapaciteter i Nordgrønland. Det er med henblik på, at den internationale landingsbane åbner i Ilulissats lufthavn i 2026, hvilket vil øge tilgængeligheden ‘væsentligt’.

- I dag er kapaciteten allerede så presset, at vi må indlogere kunderne i store lokaler med feltsenge i tilfælde af dårligt flyvevejr. Det er ikke godt for destinationsudviklingen. Den øgede tilgængelighed kræver handling nu, så vi sammen i partnerskab, kan udvikle destinationen, siger Jacob Nitter

Han påpeger, at Air Greenland som et offentligt ejet selskab er nødt til at tage medansvar for at udvikle turismen i Nordgrønland.

For at den udvikling sker, er det nødvendigt med mere sengekapacitet, udtaler Air Greenland-direktøren i pressemeddelelsen.

Nok at lave til alle

For at skabe vækst i forbindelse med den nye lufthavn, er det vigtigt, at der kommer mere sengekapacitet, understreger Jacob Nitter

Med mere kapacitet kommer væksten nemlig også.

- Det er vigtigt, at vi går i gang nu, så vi er klar, når konkurrencen spidser til. Vi har én fælles interesse, at vi løfter Grønland i samarbejde med turoperatørerne i regionen, siger direktøren.

Og han forsikrer, at der bliver nok at lave for alle.