Hold heksehyl væk fra affaldsskakte og containere

Forældre skal tage en snak med deres børn, så heksehyl ikke risikerer at skabe ildebrande i Nuuk. Sådan lyder opfordringen fra byens brandvæsen.
28. december 2009 06:46

Brandvæsenet opfordrer forældre til at sørge for, at deres børn ikke smider heksehyl i affaldsskakte eller containere i Nuuk.

- Det er et tilbagevende problem hvert eneste år. Når børn smider heksehyl i en affaldsskakt, kan det ende med branden udvikler sig så voldsomt, at det kan blive en stor brand, advarer vicebrandmester Bent Maqe.

I disse dage begynder butikkerne at sælge fyrværkeri. Erfaringer viser, at sæsonen for heksehyl i affaldsskakte og containere dermed desværre også bliver skudt i gang i Nuuk. En stor brand kan koste menneskeliv. Og forældre kan i værste fald stilles økonomisk ansvarlige, hvis deres barn er skyld i en ildebrand med store materielle skader.

- Så jeg vil opfordre forældrene til at fortælle deres børn, at de skal lade være med at smide heksehyl i affaldsskakte eller containere under blokkene, lyder opfodringen fra Bent Maqe.