Hjemløseavisen skal nok komme

Allerede i foråret skulle de hjemløse i Nuuk have haft mulighed for at kunne sælge hjemløseavisen "Hus Forbi" - men det kan de stadig ikke, selvom vi nu er midt i sommeren.
Skrevet af Mads Lynge
19. juli 2011 15:09

Men der er håb forude, lyder det fra Hus Forbi i Danmark.

- Der er ingen grund til bekymring. Fordi avisen er faktisk på vej til Grønland. Der har været en række forhold, der har gjort, at vi ikke har kunne sende det første parti aviser til Grønland. Vi har haft en del udskiftning her i huset. Der er kommet nogle nye ind over, og det har jo også gjort, at vi ikke lige har haft overblik over situationen, siger Michael Larsen fra salgsafdelingen i "Hus forbi".

Det er altså en kombination af flere ting, der gør, at "Hus forbi" endnu ikke kan købes i Nuuk - og at de hjemløse ikke kan tjene en ekstra skilling på at sælge avisen.

Michael Larsen glæder sig til at salget kommer i gang.

- Vi glæder os til at få samarbejdet i gang, og det vil være til gavn for dem som har problemerne, siger han.

I februar lavede radioavis et indslag om, at salget snart ville gå i gang. Dengang vakte det stor glæde i hjemløsemiljøet.

- Vi er meget spændte på, at have fået muligheden for at sælge avisen og tjene noget ekstra, i stedet for at have intet at lave, sagde Mackinnguaq Petrussen dengang.

Han er dog siden flyttet til Qaqortoq og er ikke længere hjemløs, så han kommer ikke foreløbig til at sælge avisen i Nuuk. Men det får Nuuks over 100 anslåede andre hjemløse så mulighed for.

Der er mange grønlændere i Danmark, der sælger "Hus Forbi", siger Michael Larsen, og fortæller at de har været under pres på det seneste:

- Vi må være ærlige og sige, at vi har været hårdt presset her i Danmark. Vi har haft stor lyst og vilje til at få sat det her i gang på Grønland, som vi jo føler er en del af Danmark. Og især fordi, der er rigtig mange grønlændere i Danmark, som sælger "Hus forbi", siger Michael Larsen fra salgsafdelingen i "Hus forbi".

Avisen 'Hus forbi' er dansksproget og vil koste 20 kr., hvoraf 8 kroner vil gå til sælgeren som løn.