Hjemløse grønlændere udsmykker vandtårn i Aalborg

De sidste par måneder har en gruppe hjemløse i Aalborg stået for at udsmykke vandtårnet i Kildeparken i Aalborg.
Foto © : Google Streetview
Skrevet af Karsten Sommer
27. august 2015 14:37

Torsdag blev det indviet, og et stort antal brugere af Kofoeds Skole i byen, især en række grønlændere, der har deltaget i udsmykningsopgaven, var med til at fejre indvielsen.

- Det er dejligt at have været med til at male. Jeg har malet lidt i Grønland og savner det og især den friske luft. Så jeg har malet fjeldene, vandet, himlen og isen, siger en af grønlænderne, Arne Schmidt, til avisen Nordjyske, hvor du kan se billeder af tårnet.

Men det har ikke været lige nemt at få færdigt.

- I starten af projektet var det svært at få enkeltpersoner til at gribe en pensel, siger leder Helle Rønn Christensen fra Kofoeds Skole.

Men da den første generthed var overvundet, kom især grønlændere med i projektet, fortæller hun, og er glad for, at man har kunnet stable sådan et projekt på benene.

Grunden til at dekorere vandtårnet bundede i, at mange mente især grønlænderne skabte utryghed i Kildeparken.

Ved at give dem ejerskab over området, er det hensigten, at få skabt noget positivt, der kan få utrygheden til at forsvinde.

- Jo mere der sker i et område, des flere vil der komme i parken, siger Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center til Nordjyske.