"Hjemløs" viser livet på gaden

Dokumentarfilmen ”Hjemløs” der handler om tre unge grønlændere i København, sætter så at sige kød og blod på problematikken om de udsatte grønlændere i Danmark. Filmen vises på KNR tv i morgen aften.
08. november 2010 14:34

Vi har talt med filmens instruktør. Dokumentaristen og instruktøren Ditte Haarløv Johnsen havde betænkeligheder ved at lave filmen.

- Da jeg gik i gang tænkte jeg faktisk, at jeg ikke skulle lave en film om grønlændere, fordi jeg ikke kender noget til Grønland. Jeg er selv opvokset i Afrika og jeg ville være bange for, at komme til at træde nogen grønlændere i tæerne og komme i en eller anden form for postkoloniale agenda, uden at være selv klar over det. At en dansker lige pludselig skal sige noget om grønlændere. Det virkede meget betændt for mig, siger Ditte Haarløv Johnsen.

Ditte Haarløv Johnsen er understreger, at samarbejdet med medvirkende i filmen har været tillidsfuld.

- Jeg laver jo film om mennesker som rører mig dybt og som har givet mig ufattelig meget og vist mig den fantastiske store tillid ved at lade mig filme dem og deres liv, som jo er så utrolig hårdt. Det er jo ikke noget rosenrødt. Det er noget man ikke har lyst til at vise hele verden, men det har jeg fået lov til, siger Ditte Haarløv Johnsen.

Ditte Haarløv Johnsen håber på, at filmen vil få betydning for arbejdet med udsatte grønlændere.

- Jeg kan jo ikke styre hvordan mennesker ser og oplever. Jeg kan kun håbe, at denne film kan være med til at og rykke et eller andet, hvordan udsatte grønlændere bliver set på, både i Danmark og Grønland, siger Ditte Haarløv Johnsen.

Dokumentarfilmen vil blive vist på Det Grønlandske Hus i København på onsdag med efterfølgende debat om filmens indhold.