Hjælp til omsorgssvigtede børn og unge i Nunavik

Nu kommer der hjælp til de omsorgssvigtede børn i Nunavik, der er en del af Canadas Quebec-provins. Qubecs premierminister, Jean Charest er i færd med at opfylde et løfte om at give børn og unge et bedre liv.
01. september 2009 05:54

For to år siden udkom der en rapport om børn og unge i Nunavik, en del af Quebec provinsen.

Det var en deprimerende rapport der fortalte om børn der led af svigtende omsorg på grund af drikkeri, vold og dårlige boligforhold. Rapporten blev givet til Quebecs premierminster, Jean Charest, som blev bedt om at være personligt ansvarlig for at rapportens anbefalinger blev ført ud i livet, hvilket han lovede.

Det løfte har han nu holdt, og sidste uge kom der to af Quebes regeringensministre som er ansvarlige for børn til Kuujjuaq og lovede, at der nu vil blive stillet mange millioner kroner til rådighed for at hjælpe børn med væresteder, bedre skoleforhold, psykologer og socialrådgivere. Hvor mange millioner kroner, der er tale om, vides ikke præcist, men det er lovet, at der kommer nok til at tage sig af disse problemer, så Nunaviks børn og unge får et bedre liv og en bedre fremtid.