Hillary har booket 37 værelser på Hotel Hans Egede

Den amerikanske udenrigsminister vil kun opholde sig i Grønland i præcist et døgn, men ikke desto mindre skal hun ledsages af 68 mand, når hun lander i Nuuk.
11. maj 2011 15:10

Fru Clinton og Co. har derfor simpelthen booket hele tredje etage på Hotel Hans Egede, hvor Hillary angiveligt får værelse 337.

Selvom Hans Egedes hotelchef Marianne Rasmussen afslappet fortæller, at de har godt styr på det hele, har det alligevel krævet et par særlige tiltag og strammen sig an at få fint besøg. Ikke mindst når det gælder sikkerheden.

Den amerikanske delegation har blandt andet forlangt at få installeret ekstra telefonlinier på hotelværelserne. Efter sigende dog for egen regning. Og her til eftermiddag snuste bombehunde rundt på hotellet, mens politiet undersøgte selv elevatorskakterne for uvelkomne genstande.

 - Jamen det er jo klart, at alt skal være tip top i orden. Der skal være rent og pænt, som der er altid er hos os, men vi tjekker det rigtig grundigt, inden der kommer sådan nogle gæster, siger Marianne Rasmussen.

Og også køkkenchefen Mikael Hansson er ekstra på tæerne i øjeblikket:

- Det skal være rigtig på toppen nu, hvor vi har sådan et fint statsbesøg fra USA. Det skal være rigtig fint.

Men selvom der bliver stillet tårnhøje krav til sikkerheden, har hotellet indtil nu ikke oplevet nogen rockstjerne-nykker og bizarre ønsker fra gæsterne, når det gælder forplejning:

- Det er sådan noget helt almindeligt noget som youghurt og mineralvand på værelserne. Den slags. Så det er meget beskedent og meget almindeligt ligseom alle andre mennesker. Der har ikke været nogen mærkelige ønsker. Det er helt almindelige mennesker, der selvfølgelig er en masse opmærksomhed omkring, men som faktisk er nemme at have med at gøre, sagde altså hotelchef på Hotel Hans Egede, Marianne Rasmussen.

Det er ikke kun Hillary Clinton, men også navne som Carl Bildt, Jonas Gahr Støre og Lene Espersen og toppen af de andre medlemslandes delegationer, der skal bo på Hans Egede. I alt 100 delegerede, oplyser hotelchefen.