Hillary Clinton er på vej til Nuuk

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton kommer til Nuuk i maj i forbindelse med Arktisk Råds ministermøde.
06. april 2011 15:00

(Opdateret kl. 17:00)

Hillary Clinton kommer til Nuuk i næste måned. Det bekræfter både politiet og medlem af Inatsisartut og Folketinget, Juliane Henningsen over for KNR.

- Vigtigst så kommer de otte landes udenrigsministre for at holde møde. Kuupik Kleist fra Grønland, Lene Espersen fra Danmark og Hillary Clinton fra USA kommer, så det bliver et rigtig stort arrangement, der også vil få opmærksomhed udefra, siger medlem af Inatsisartut og Folketinget, Juliane Henningsen,

Udenrigsministrene fra samtlige otte medlemslande har meldt deres deltagelse i Arktisk Råds ministermøde i Nuuk den 12. maj. Foruden den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton og de dansk/grønlandske værter Lene Espersen og Kuupik Kleist, tropper altså blandt andre også Ruslands Sergej Lavrov op, Norges Jonas Gahr Støre og svenske Carl Bildt.

Også politiet bekræfter ministrenes deltagelse. De er allerede gået i gang med den sikkerhedsmæssige planlægning.

- Vi har fået oplyst, at de otte udenrigsministre deltager i det møde, som skal forløbe omkring den 12. maj i Nuuk. I den forbindelse er det klart, at politiet allerede har igangsat den nødvendige planlægning i forbindelse med dette, for det er jo sådan set også en politimæssig opgave at sikre sig, at mødet kan afvikles på den korrekte måde, meddeler chefpolitiinspektør Jesper Kracht. 

Og en prominent gæst som Hillary Clinton trækker store veksler på politiarbejdet. Uden at ville gå i detaljer, oplyser Jesper Kracht:   

- I henhold til den situation, som i øvrigt er i verden, vil der selvfølgelig være ministre, som vil kræve en større opmærksomhed fra politiets side end andre.

Det danske udenrigsministerium oplyser, at de planlægger efter at alle medlemslandenes udenrigsministre dukker op, men vil endnu ikke officielt bekræfte deres deltagelse.