Herrelandsholdet i håndbold gør klar til de pan-amerikanske lege i Uruguay

Grønlands herre-håndboldlandshold forbereder sig med træningssamlinger, både i Danmark og Nuuk i løbet af maj, til de Pan-amerikanske mesterskaber i Uruguay i slutningen af juni.
Skrevet af Karsten Sommer
29. april 2014 05:36

Og der er håb om at det er et landshold i stærkeste opstilling, der tager til Sydamerika, fortæller landstræner Niels Møller til Frederiksborg Amstavis.

Både Minik Dahl Høegh og Angutimmarik Kreutzmann er nemlig tilbage i bruttotruppen. Minik efter overståede skader, og Angutimmarik efter et års selvvalgt landsholdspause.

Nu tørner de ud for Grønland igen, før de spændende kampe i Uruguay til juni, hvor tre lande kvalificerer sig til VM i Qatar i 2015.

Én gang før, i 2007, lykkedes det sensationelt Grønland at kvalificere sig til VM i Tyskland, og den sensation vil håndboldlandsholdet gerne gentage i år.

- Det kan blive svært. Traditionelt er det Brasilien, Argentina, Chile og Cuba, der kæmper om de tre topplaceringer, men Grønlands opløftende indsats tidligere i år giver håb om, at vi kan blande os i topstriden, siger Niels Møller til Frederiksborg Amstavis.

Grønland slog nemlig Cuba ved kvalifikationsturneringen i Mexico.