Foto: Qeqqata Kommunia

Kommunalvalg: Hermann Berthelsen genopstiller ikke

Qeqqata Kommunias borgmester, Hermann Berthelsen, genopstiller ikke til kommunalvalget, der finder sted i april. Efter 18 år på pinden takker han af.

 - Jeg synes det er bedst at stoppe, mens kommunen er velfungerende, og samarbejdet er godt. Så er min selvtilfredshed jo også større. Jeg synes selv, at tiden er inde til at stoppe både som borgmester og medlem af kommunalbestyrelsen.

Sådan siger borgmester i Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsen fra Siumut, der kan se tilbage på en 18 år lang borgmesterkarriere.

Det politiske liv startede i 1983, hvor han første gang blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i det daværende Sisimiut Kommune. 

I 1999 blev Hermann Berthelsen borgmester i Sisimiut, da han overtog posten fra Simon Olsen, der blev headhuntet som landsstyremedlem for fangst og fiskeri under Jonathan Motzfeldts regering.

Borgerne må vurdere indsats

Det er 18 år siden, og meget er sket siden, men Hermann Berthelsen vil ikke betone én ting, som han er stolt af at have gennemført.

- Der er mange ting at være stolt af, og derfor vil jeg ikke fremhæve én ting. Jeg synes, det er op til indbyggerne at vurdere, hvad der lykkedes i Qeqqata Kommunia. Derfor vil jeg hellere stille det spørgsmål til indbyggerne, lyder det noget beskedne svar på spørgsmålet om, hvad han selv synes, han er lykkedes med.

LÆS OGSÅ Hermann Berthelsen bliver borgmester i midten

Beskeden er han også, da spørgsmålet om, hvad der så ikke er lykkedes så godt, falder.

- Heller ikke her vil jeg fremhæve en bestemt ting, men livet går jo videre. Dét som ikke lykkes nu, kan den næste forsøge igen, siger Hermann Berthelsen til KNR.

Den 60-årige politiker er uddannet skolelærer fra Ilinniarfissuaq i 1979, men hvad fremtiden bringer ham, ved han vist kun selv.

- Jeg er jo ikke helt gammel endnu, så hvor det næste skridt fører mig hen, viser den kommende tid mig, siger en lidt hemmelighedsfuld Hermann Berthelsen. 

Han fratræder officielt sin borgmesterpost den 1. maj efter kommunalvalget 4. april.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt