Hermann Berthelsen afviser Karl Lyberth

Striden internt i Siumut fortsætter. Forleden kaldte politisk ordfører Karl Lyberth Qeqqata Kommunias borgmesters udtalelser for uacceptable, men nu svarer Hermann Berthelsen igen.

I en fælles pressemeddelelse med SIK og Grønlands Arbejdsgiverforening, skrev borgmester i Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsen fra Siumut, onsdag den 18.maj i år blandt andet, at man snarest må få afklaret ejerskabsmodellen for Alcoa. "Det er chokerende og helt uacceptabelt", skriver hans partifælle og 1.viceborgmester, Karl Lyberth, og han fortsætter: - Den er hverken afstemt med kommunalbestyrelsen, eller i tråd med Maniitsoq-borgernes holdning, skriver han, og beskylder borgmesteren for at være ligeglad med Maniitsoq.

Borgmester Hermann Berthelsen er dog af en anden mening:

- Jeg er nødsaget til at afvise Karl Lyberths udtalelser. Fordi den 25. juni sidste år, skrev Karl Lyberth og jeg en kommentar i Sermitsiaq hvori vi sammen skrev under på, at der snarest må få afklaret ejerskabsmodellen for Alcoa, siger Hermann Berthelsen.

Karl Lyberth skriver i sin pressemeddelelse, og vi citerer: "Sådan en udmelding har heller aldrig været drøftet eller godkendt af kommunalbestyrelsen. Som medlem af kommunalbestyrelsen og borger i Maniitsoq er det fuldstændig uacceptabelt", skrev han blandt andet.

Karl Lyberth er bekymret for, at Alcoa-projektet kan løbe ud i sandet, da borgmester Hermann Berthelsen, SIK og GA skrev i Qeqqata Kommunias hjemmeside, og vi citerer: "Lad os allerede nu endeligt få afklaret ejerskabsmodellen med Alcoa. Hvis det er et afgørende kardianlpunkt for Alcoa, er der efter vores mening ingen grund til at bruge flere kræfter på sagen", citat slut.

Hermann Berthelsen underbygger sit argument:

- I vores pressemeddelelse kritiserer vi Naalakkersuisut for, at de arbejder for langsomt med Alcoa projektet. Karl Lyberth og jeg skrev allerede i 2010 i Sermitsiaq om samme emne. Derfor er det ikke min ytring alene, men hele kommunalbestyelsens ønske, siger Hermann Berthelsen, og han fortsætter:

- Jeg har ellers håbet på, at vores fælles skrivelse sammen med GA og SIK, ville blive taget op af Siumuts gruppe i Inatsisartut, og støttet os. Men det har ikke været tilfældet, og det er jeg personligt meget skuffet over, siger Hermann Berthelsen til KNR.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt