Her er Siumuts nye bestyrelse

Der blev en blanding af garvede Siumutpolitikere og nye ansigter, som lørdag eftermiddag ved generalforsamlingen i Nuuk blev valgt til de 13 pladser i Siumuts hovedbestyrelse. Det fortæller sermitsiaq.ag.
Skrevet af Karsten Sommer
21. november 2011 06:42

Formandsvalget blev en ren formalitet da den eneste kandidat, Aleqa Hammond, med et tordnende bifald blev kåret som partiets frontfigur for de næste tre år.

- En tung arv at løfte efter de foregående partiformænd, Jonathan Motzfeldt, Lars-Emil Johansen og Hans Enoksen, sagde Siumuts tidligere næstformand, og nuværende folketingsmedlem, Doris Jakobsen,  da hun præsenterede den ny partiformand.

Hverken Lars-Emil Johansen eller Hans Enoksen deltog iøvrigt i dette års generalforsamling, fortæller sermitsiaq.ag

Til posten som 1. næstformand blev medlem af Inatsisartut, Karl Lyberth, sikkert valgt efter kampvalg med  Akitsinnguaq Olsen.

Og Vittus Qujaukitsoq, som var en af partiets fire kandidater ved folketingsvalget i september, blev valgt til 2. næstformand uden modkandidater.

Hele 11 kandidater stillede op til de fire poster i hovedbestyrelsen, valgt blev medlem af Inatsisartut, Jens Immanuelsen, fisker Ole Møller, Benjamin Kielsen fra partiets ungdomsafdeling - og efter lodtrækning endnu et medlem af Inatsisartut, Akitsinnguaq Olsen.

Derudover blev der indvalgt et medlem fra hver af de 4 kommuner, samt to medlemmer fra Siumuts ungdomsafdeling.