Her er programmet for Mary's besøg

Kronprinsesse Mary aflægger Ilulissat og Saqqaq besøg i starten af juni, hvor antimobbeprogrammet Kammagiitta er anledning til besøget. Se programmet.
Skrevet af Noah Mølgaard
14. maj 2012 13:02

Kronprinsesse Mary ankommet til Ilulissat mandag den 4. juni sammen med en delegation fra kongehuset, Mary Fonden, Red Barnet og Legofonden.

For det er først og fremmest for at gøre opmærksom på antimobbe kampagnen Kammagiitta Danmarks kommende Dronning af Danmark aflægger Diskobugten et besøg. Kampagnens hovedbudskab er at skabe sunde børnefællesskaber med tryghed, tolerance, respekt, omsorg og mod, som hovedingredienser.

Hun når lige at få fødderne i Ilulissat inden hun haster videre til Saqqaq nord for Ilulissat tirsdag den 5. juni. Der skal hun besøge børnehaven, hvor børnene giver eksempler på Kammagiitta.

Delegationen sejler tilbage til Ilulissat onsdag den 6. juni til Ilulissat, hvor hun blandt andet skal besøg Atuarfik Jørgen Brønlund. Der skal børn fra Ilulissat synge og give eksempler på Kammagiitta.

Der bliver også et lukket arrangement den 6. juni, hvor Kronprinsessen skal aflægge besøg i krisecenteret.

Antimobbeprojektet er søsat gennem et samarbejde mellem Mary Fonden, hvor Kronprinsessen er formand for bestyrelsen, Lege Fonden, Red Barnet, kommunerne, kommunernes landsforening Kanukoka og Naalakkersuisut.

- Vi er stolte af og glade for, at det er lykkedes at udbrede Kammagiitta – Fri for Mobberi i hele Grønland. Nu glæder vi os til at komme op og markere, at de grønlandske børn får adgang til konkrete redskaber til at forebygge mobning og skabe sunde børnefællesskaber, siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Lignende projekt er søsat i Danmark i 2007, hvor 90 procent af pædagoger og lærere oplever positiv udvikling.