Her er Grønlands største bygning

I går var der rejsegilde på intet mindre end landets største bygning, Aantuukasik-centeret i Nuuk.
Skrevet af Mads Fisker
09. september 2011 07:29

Her skal både butikker og en lang række selvstyre-kontorer have hjemme, når centeret næste sommer er klar til indvielse.

I sin skåltale lagde borgmester Asii Chemnitz Narup ikke skjul på, at centeret vil komme til at fylde meget i byens rum, og hendes forhåbninger til dets plads her er store.

- Aantuukasik Centret bliver en markant bygning som vil fylde meget i bybilledet. Det er derfor vigtigt, at centeret igennem sin egen udvikling også bidrager til byens udvikling, sagde Asii Chemnitz Narup.

- Det er mit håb, at centeret vil danne rammen for et nytænkende og inspirerende handelsmiljø, med plads til både store og små handelsdrivende, til glæde for både borgere og erhvervsliv, fortsatte borgmesteren.

Bygherren MT Højgaard gjorde under rejsegildet rede for, hvordan nogle meget tydelige valg skyldes et  ønske om at bygge hurtigt.

- Vi valgte fra start, at bygningen skulle opføres med elementer af beton og stål for at speede byggeprocessen så højt i vejret som muligt. Det har betydet, at vi konstant har haft op mod 100 mand på byggepladsen for at blive klar, lød det fra projektchef i MT Højgaard Jørgen Johansen.

Udover Selvstyret får Pisiffik og en lang række butikker hjemme i det nye center, når det altså slår dørene op næste sommer.