Her er Grønlands første Børnepanel

De delegerede børn og unge fra Børnetopmødet har nu valgt 10 repræsentanter til det såkaldte Børnepanel, der fra næste sommer skal repræsentere landets børn og unge i særligt politiske spørgsmål.
21. oktober 2011 14:06

Børnepanelet skal sørge for, at børnenes stemme bliver hørt, og at de derigennem får indflydelse på beslutninger, som vil vedrøre dem i deres hverdag.

Medlem af Naalakkersuisut for Familie, Mimi Karlsen, har ganske gode forventninger til Børnepanelet. For som mange ved er børneområdet et indsatsområde for Naalakkersuisut:

- Og i forbindelse med nogle af de tiltag, der er blevet foreslået vil det være rart for mig, at vende tilbage til Børnepanelet og høre deres mening og tanker om disse, siger Mimi Karlsen.

Det er indtil videre planen, at medlemmerne af Børnepanelet skal mødes én gang om året.

De 10 valgte børn og unge er: Tony Mølgaard Hansen fra Qaqortoq, Rosannguaq Starch, Birthe Rosa Jakobsen, Maannguaq Berthelsen, Isak Chemnitz Frederiksen som alle er fra Nuuk, Clara Nielsen fra Maniitsoq, Aki-Matilde Høegh-Dam fra Sisimiut, Juunaaraq Mikaelsen og Henriette Johansen begge fra Qasigiannguit, Amalie Therkelsen fra Iliminaq, Dortinnguaq Ottosen fra Uummannaq, og endelig Sikkerninnguaq Olsen fra Upernavik.