Henningsen: Naalakkersuisut tager ikke det nordiske samarbejde seriøst

I øjeblikket afholder Nordisk Råde samling i den norske hovedstad Oslo, og fra Grønlands side deltager Juliane Henningsen fra IA og Siumuts Kim Kielsen. De to Inatsisartut-medlemmer er tilfredse med indholdet af den 65. session i Rådet, men Henningsen forstår ikke, at Naalakkersuisut glimrer ved sit fravær blandt de øvrige nordiske samarbejdsministre.
Skrevet af Peter Troelsen
31. oktober 2013 06:30

Fra den siddende regerings side har man altid sagt, at det nordiske samarbejde var vigtigt, men da det kom til stykket, viste det sig, at det ikke var vigtigt nok til at møde op til plenarsamlingen mellem politikerne i Nordisk Råd og ministrene.

-Det er afgørende, at man som ministre og som landets øverste ledere er tilgængelige og udvise seriøsitet i internationalt samarbejde. Naalakkersuisut må deltage i disse fora i Nordisk Råd. Jeg er bange for, at man i Naalakkersuisut har indført en arbejdsform, der er baseret på envejskommunikation. Man vil meget gerne komme til orde, men når det gælder den anden vej, når man gerne vil spørge til den førte politik, er det straks en anden sag, fastslår Juliane Henningsen, der slutter af med at opfordre medlemmerne af Naalakkersuisut til at tage det nordiske samarbejde alvorligt.