Heliport i Qaqortoq generer beboerene med støj og lugt

Støj og lugt fra brændt fuel generer beboerne omkring heliporten i Qaqortoq. Og byens borgmester han glæder sig over at diskusionen nu er taget op igen.
28. august 2009 16:42

Qaqortoq Heliport kører på dispensation fra Statens Lufthavnsvæsen. Det betyder at helikopterne har fået lov til at lande mellem bebyggede beboelser.

Nogle indbyggere tæt på heliporten er meget træt af støjgener og ikke mindst fuel lugt.

KNR Kujataa har talt med Sofie Kielsen, som har et hus lige overfor heliporten.

Sofie Kielsen som bor lige over for heliporten fortæller at det er meget trættende og skal høre al den flere gange om dagen.

-Før i tiden var vi ikke hjemme om dagen men i dag er vi hele dagen hjemme. Selv mine børnebørn kan ikke hold ud når vinduerne er åbne. Lige så snart en helikopter er ved at lande lige over os, måtte de straks lukke for alle vinduerne fortæller Sofie Kielsen.

Simon Simonsen borgmester i Kommune Kujalleq er glad for at emnet er blevet taget op igen. Da kommunalbestyrelsen i flere har kæmpet for at få heliporten flyttet.

-Heliporten kører kun på Statens Lufthavnsvæsnet, med argumenter som støj, lugtgener af brændt fuel og ikke mindst sikkerhedsmæssige grunde har den tidligere Qaqortoq Kommune kæmpet for at bygge en ny lufthavn uden held, fortæller Simon Simonsen.

Han håber at ved denne diskussion fra borgnes side, kan få Naalakkersuisut og Landstinget til at se problemet og fremme den fremtidige byggeri af lufthavn i Qaqortoq.

På mandag skal Kommune Kujalleq holde møde med Air Greenlands direktør for Commercielle anliggender Udo Glasshoff og den fremtidige trafikstruktur i Sydgrønalnd. Mødet skal foregå i Qaqortoq.