Helikopterberedskabet skal kortlægges

En aftale, der fastlægger rammerne for en arbejdsgruppe, der skal kortlægge helikopterbehovet i Grønland i forbindelse med det nye arktiske SAR-beredskab, blev i går underskrevet af Naalakkersusioq for Infrastruktur, Jens B. Frederiksen og den danske forsvarsminister, Gitte Lillelund Beck.
Foto © : Branding Greenland
Skrevet af Apollo Jeremiassen
17. maj 2011 16:01

Det er planen, at de nuværende S61 helikoptere, som ejes af Air Greenland og er fra 1960'erne, skal udfases og erstattes med nye senest sommeren 2012.

- Vi er nødt til at udstikke krav, da to nye redningshelikoptere vil løbe op i omkring 390 millioner kroner inklusive træning og reservedele, siger Air Greenlands Koncernchef, Michael Binzer til Ritzau.

Men den danske forsvarminister, Gitte Lillelund Bech mener, at det er vigtigt at snakke om helikopter beredskab her i Grønland.

- Det vigtigste er at snakke om, hvordan  man sikrer, at der er et rigtigt helikopter SAR beredskab på Grønland, og hvordan  økonomien hænger sammen i det, og hvordan hænger det sammen med det øvrige SAR beredskab, hvor blandt andet det danske forsvar også bidrager, siger forsvarsministeren.

Koncernchef i Air Greenland, Michael Binzer, vil gerne deltage aktivt i det ny beredskab, men han vil ikke foretage sig noget, før der er politisk enighed om at underskrive en langsigtet kontrakt med selskabet.

Forsvarministeren er ikke i tvivl om, at eftersom Arktisk Råd har underskrivet en aftale med andre arktiske lande om SAR beredskabet er det store politiske spil igang nu.

- Man se det som en lille bitte bed af det store arbejde der skal være om SAR beredskab på Grønland. Arktisk Råds aftale, som er indgået i sidste uge, er jo også spørgsmål om samarbejde med andre arktiske lande, og det er det store billede, som  Jens B. Frederiksen og jeg underskrev om kommisorium, er en lille bitte prik i det store samfund. Slutter forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.