Hele verden i skole

LæseRaketten er navnet på en ny skolebog, som 300 grønlandske skoleelever i dag får stukket i hånden. Den globale uddannelseskampagne har overskriften ”Hele Verden i Skole”.
Skrevet af Karsten Sommer
26. marts 2010 05:30

Bogen er et led i en verdensomspændende uddannelseskampagne, som blandt andet den danske U-landsorganisation Ibis står for.

190.000 danske skoleelever har allerede modtaget LæseRaketten, og fra i dag er grønlandske skoleelever også med.

Den handler om vigtigheden af, at verdens børn får mulighed for at få en uddannelse. Og i anledning af sommerens VM i fodbold i Sydafrika, er sloganet ”Spark skolen i mål” valgt for årets uddannelseskampagne.

Teksterne og den ny skolebogs illustrationer handler derfor også meget om fodbold.

Kampagnen bakkes i Danmark op af det danske fodboldlandshold, og internationalt af berømte fodboldspillere som Thierry Henry, Zinedine Zidane, Sir Bobby Charlton og klubben FC Barcelona. Formålet er at få alle børn i verden i skole.

- Der er stadig 72 millioner børn, som ikke får tilbudt skolegang. Det vil kun koste 0,2 procent af det beløb, regeringer verden over de sidste par år har sat af til at hjælpe banker at sikre skolegang til alle børn i verden, siger Helle Gudmandsen fra Ibis, som håber, at grønlandske børn vil tage godt imod den ny skolebog.