Hele 77 GU-elever dimmitterer i dag i Nuuk

I dag dimmitterer et rekordstort antal GU-elever i Nuuk. Hele 77 elever kan pryde sig med huen, når rektor i dag uddeler eksamensbeviser i Minihallen.
24. juni 2009 11:10

Og den næste generation af GU elever ser også ud til at bryde rekorder. Hele 7 første GU klasser begynder denne sommer. En del af stigningen skyldes, ifølge rektor Henning Ditlevsen, sidste års nedlæggelse af 11. klasse. Flere elever valgte nemlig alliegvel at vente et år med GU uddannelsen, så denne årgang er en såkaldt dobbelt årgang.

Dog mener rektoren også, at de mange nye elever og dagens dimmitenter er tegn på at flere unge generelt søger ind på GU uddannelsen.

Dagen i dag byder på en tale fra rektoren, der blandt andet sammenligner elevernes afgang med indførelsen af selvstyre i Grønland, for ligesom selvstyret nu betyder mere selvbestemmelse for Grønland, så har eleverne med deres færdiggjorte GU uddannelse også opnået mere personlig selvbestemmelse, mener han.

NUNA fonden uddeler sædvanen tro priser til de tre højeste gennemsnit, mens gymnasiet selv uddeler tre priser, fighterprisen, humørprisen og bedste fremmøde prisen.