Hektisk lørdag for politiet i Nuuk

På mindre en to timer måtte politiet rykke ud til tre alvorlige episoder med skydevåben. Tre mænd er anholdt - To af dem vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Den ene vil blive sigtet for væbnet røveri, mens den anden vil blive sigtet for at have bragt andres liv i fare. Den tredje slipper formentlig med en tur i detentionen for at have overtrådt politivedtægten ved at have båret riffel i beruset tilstand inde i bymidten.
20. marts 2010 18:22

Alarmen gik første gang ved 15-tiden lørdag, hvor en 19-årig mand forsøgte at gennemføre et røveri mod butikken Kamik Nukøb. Maskeret og med en skarpladt riffel holdt han butikkens personale op og truede dem til at udlevere kassebeholdningen.

Der blev slået alarm af kunder og personale. Den 19-årige forsøgte at flygte med pengene. Men han blev hurtigt fanget af politiet og anholdt og sigtet for væbnet røveri. Han ifølge politiet hidtil afvist at udtale sig, men afhøringerne ventes fortsat, og politiet er ganske sikker på, at de har den rigtige gerningsmænd, der kan ventes fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

Ingen kom til skade ved røveriet. Men butikspersonalet er naturligvis rystet over den dramatiske hændelse.

Kort før kl. 16,30 måttet politiet skride til anholdelse af en beruset mand, der førte sig frem med riffel i Nuuks bymidte. Manden blev uden den store dramatik anholdt for at være fuld og bevæbnet. Han blev taget med på stationen og slapper for øjeblikket af i detentionen. Han ventes efter en nærmere afhøring at blive sat på fri fod. Han har forklaret, at han havde taget riflen med for at sælge den. Men nu bliver den i stedet konfiskeret og så kan han se frem til en bøde, oplyser politiet.

20 minutter senere måtte politiet igen sætte de blå blink og sirenerne igang. Denne gang var det en 42-mand, der var begyndt at skyde med en kraftig riffel fra sin lejlighed i Blok 1 på Sletten i Nuuk. Han nåede at affyre to eller tre skud, før politiet fik sat en stopper for mandens skyderier. Hans motiv kendes ikke. Men manden er anholdt og sigtet for at bragt andres liv i fare. Han ventes fremstillet i grundlovsforhør i morgen med krav om tilbageholdelse. Ingen personer kom til skade ved skyderiet.

Vicepolitikommissær Poul Petersen siger iøvrigt til befolkningen for den hjælp der blev ydet i forbindelse med samtlige dramatiske hændelser.