Heftigt regnvejr skyld i kogepåbud

Beboerne i Sisimiut må i øjeblikket leve med at skulle koge deres drikkevand. Et problem der normalt skyldes de såkaldte bundvendinger. Det er dog ikke tilfældet denne gang.
Skrevet af Peter Troelsen
14. august 2012 09:14

-Efter alt at dømme er det den heftige regn midt i sidste uge, der er synderen denne gang. Regnen har bragt så meget organisk materiale med sig, at filtrene ikke kan klare at rense det. Det er dog en meget lille forhøjelse af værdierne, vi her er udsat for, men børn, ældre og folk med nedsat immunforsvar kan blive syge af selv den mindste form for bakterier i drikkevandet. Derfor har vi udstedt kogepåbud, fastslår embedsdyrlægen i Ilulissat Sanne Wenneberg.

Frem til på onsdag er der ingen vej udenom for indbyggerne i landets næststørste by. Bor du i Sisimiut og omegn er der ingen vej uden om at koge det vand, der bruges til at drikke. Der er dog håb forude.

-I øjeblikket knokler man på vandværket i Sisimiut for at finde ud af, hvad der helt nøjagtigt er gået galt. Der vil blive udtaget nye prøver, og resultatet af dem skulle foreligge på onsdag. Så snart vi ved noget nyt, vil vi melde det ud. Jeg håber vi kan aflyse kogepåbuddet efter de nye prøver er analyseret, siger Sanne Wenneberg.

Indtil dag skal vandet koges i mindst to minutter eller, hvis vandet koges i en elkedel, bringes i kog minimum to gange.