Havnestrejke forsinker forsyninger

Pakhus- og terminalarbejderne på Grønlandshavnen i Aalborg har på andet døgn nedlagt arbejdet i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger.
Skrevet af Oline I. Olsen
11. april 2012 12:25

Royal Arctic Line håber, at arbejdsnedlæggelsen bliver kortvarig for at undgå store forinkelser i Atlanttrafikken.

- Som det er lige nu, har det ikke den store betydning. Og hvis de går i gang igen i morgen, som vi håber på og forventer, så kommer det til at betyde at de næste mængder gods bliver en til to døgn forsinket, siger kommunikationschef i Royal Arctic Line Jakob Strøm.

Pakhus og terminalarbejdere i Grønlandshavnen i Aalborg, der er medlemmer i fagforeningen 3F transport, har siden i går nedlagt deres arbejde i forbindelse med lønforhandlinger.

Onsdag formiddag er det endnu ikke lykkedes, at få svar fra fagforeningen om, hvornår arbejder bliver genoptaget. Royal Arctic Line ønsker ikke at uddybe uenigheden. Sikkert er det dog, at forsyningen af varer til Grønland er afhængig af  pakhus- og terminalarbejderne, og konsekvenserne kan i sagens natur derfor blive større end blot et par dages forsinkelse.

- Ja, hvis de her fortsætter så er situationen en anden. Så skal vi kigge på, hvilken betydning det vil få, men det er jo klart, jo længere tid der går, jo større konsekvenser det vil have for forsinkelsen omkring godset, siger kommunikationschef i Royal Arctic Line Jakob Strøm.