Foto: Boegh/Flickr Creative Commons

Hastelov sendt i lynhøring

Hasteloven, der skal sikre dele af finansieringen af de nye lufthavne i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat, kommer alligevel i høring. Det skriver Sermitsiaq.ag.

Lovforslaget fra Naalakkersuisut blev optaget på efterårssamlingen i sidste uge, og det skal 1., 2. og 3. behandles af Inatsisartut i denne uge.

Forslaget handler blandt andet om den skat, som udefrakommende arbejdskraft skal betale i forbindelse med opførelse af lufthavnsprojekterne, der anslås at vil koste 3,6 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ Hastelov skal sikre finansiering til lufthavne

Lovforslaget havde ikke været i høring hos kommunerne, hvilket KANUKOKA formand, Simon Simonsen, havde udtalt sig kritisk om til Sermitsiaq.ag.

Høringsperiode på syv timer

Men Naalakkersuisut har tilsyneladende skiftet mening med hensyn til en høring af kommunerne. Sermitsiaq.ag kan således fortælle, at landets kommuner fik lovforslaget i høring ved 9 tiden mandag morgen, og at kommunerne fik syv timer til at indsende et høringssvar.

Ifølge netavisen har departementet for finanser og skatte tilbudt, at der også holdes et møde, hvor høringsmaterialet kan gennemgåes, såfremt kommunerne har ønske om det.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt