Hashhunde havde god fredag

Der var ekstra godbidder til Nuuk Politis hashhunde i fredags som belønning for en god arbejdsindsats i løbet af dagen.
Skrevet af Karsten Sommer
14. december 2009 14:03

Hele 1311 gram hash lykkedes det hashhundene at snuse sig frem til.

Først blev en 52-årig kvinde afsløret med hele 777 gram hash gemt i hendes bagage, da hun ankom med middagsflyveren fra Kangerlussuaq.

Ifølge kvinden var hun kurér for en bagmand, som hun efterfølgende oplyste navnet på, og begge står nu til 3 måneder i Anstalten, fortæller den daglige leder af politiet narkogruppe, kriminalassisten Finn Jeppesen.

Men det var ikke slut med det.

Hunden viste også interesse for en 44-årig mands kuffert, men her fandt man dog ikke noget gemt. For en sikkerheds skyld blev manden dog bragt til røntgenfotografering, og her kom hele 306 gram hash for dagen, gemt i mandens mave. Han får nu en bøde på 30.000 kroner og en betinget dom.

Den indbringende dag fortsatte dernæst, da hashhundene aflagde visit på Nuuk Posthus. Her blev der fundet to postpakker med de eftertragtede varer - en forsendelse på 173 gram hash, og en lidt mindre på 55 gram.

- 1311 gram i alt. Efter sådan en dag, fortjente hundene faktisk et stort kødben hver, og de fik da også lidt at bide i og en masse ros, siger Finn Jeppesen.