Hardenberg vil have klare retningslinjer

Landets øverste embedsmand, den nyudnævnte departementschef i Formandens Departement. Svend Hardenberg, er ked af den negative omtale, der for tiden finder sted af det han kalder "interne forhold i Selvstyrets administration".
26. juli 2013 07:09

I en pressemeddelelse i går aftes skriver Hardenberg at den meget presseomtale af udskiftningerne i Selvstyrets administration gør det svært at "navigere" for både Naalakkersuisut og Selvstyreadministrationen, fordi de nødigt vil udtale sig om personsager.

- Der kan være tale om personfølsomme oplysninger og vi forholder os tavse i de sager for at skåne de personer, det drejer sig om, skriver Svend Hardenberg.

Det fremgår ikke klart af departementschefens pressemeddelelse hvem det er han vil beskytte, men han slår fast at han hurtigst muligt vil tage en drøftelse med Selvstyrets departementschefer, om hvordan de fremover vil håndtere informationer til offentligheden.

Samtidig vil han diskutetrre med de andre departementschefer, hvordan de fremover kan blive bedre til at informere offentligheden.

- Jeg kan ikke garantere at vi ændre på principperne derefter, men det er mig magtpåliggende at vi får drøftet det igennem så hurtigt som muligt, slutter departementschefen i Formandens Departement, Svend Hardenberg.