Harald Bianco spørger ind til brugen af Tips- og Lottomidlerne

Der har været sagt og skrevet enormt meget om Nationalteaterets fremtid, efter naalakkersuisoq Nick Nielsen beskar Nationalteatrets tilskud med 3 millioner for at få Finansloven til at hænge sammen. Nu har Harald Bianco stillet § 37 spørgsmål om Nationalteatrets adgang til Tips- og Lottomidlerne.
Skrevet af Peter Troelsen
05. december 2013 14:38

Der er forskellige puljer for de der søger disse midler. Teatret skal søge den såkaldte pulje C, hvor der gives tilskud til almennyttige formål. Bianco vil vide, om der er hold i rygterne om, at Nationalteatret er blevet lovet 3 millioner kr. fra denne pulje, der i alt er på 7,2 millioner kroner.

Harald Bianco vil også vide, hvilke konsekvenser det vil have for det øvrige kulturliv i Grønland, hvis Nationalteatret på forhånd har fået lovning på 40% af midlerne i puljen.

-Vi ved alle, der er en lang række foreninger og grupper, der har god gavn af de midler, der kan søges i pulje C. Det kan dermed ikke undgås, at det fremover bliver sværere for disse grupper at få udmøntet midler til deres projekter, skriver Harald Bianco i begrundelsen for sine spørgsmål til naalakkersuisoq Nick Nielsen.