Har ikke råd til deltagelse

Hundeslædekørere fra Sisimiut tvivler nu på, om de kan deltage ved Avannaata Qimussersua, Nordgrønlands hundeslædevæddeløb i Qasigiannguit.
Skrevet af Ludvig Siegstad
14. marts 2012 13:20

- Jeg tror næppe, at vi kan nå at indsamle 200.000 kroner til flytransport af hundeslæder fra Sisimiut til Qasigiannguit, i løbet af kun to uger, siger Stefan Hammer, kasserer i hundeslædeforeningen, Qimusseq Sisimiut.

Om godt tre uger er der hundeslædevæddeløb i Qasigiannguit, Avannaata Qimussersua, Nordgrønlands hundeslædevæddeløb. Ifølge planerne vil der være deltagere fra Upernavik-distrikt i nord og fra Sisimiut i syd.

Den 3. marts var der kvalifikationsløb i Sisimiut, hvor fem hurtigste hundeslæder kvalificerede sig til Avannaata Qimussersua.

Hundeslædeforeningen i Sisimiut har planer om, at de kvalificerede enten skal sejles med et fartøj eller blive fløjet med et chartret fly fra Air Greenland til Qasigiannguit.

Air Greenland har givet foreningen et tilbud på 200.000 kroner for chartring af et fly.

Da sejlruten fra Sisimiut mod nord ikke er sejlbar på grund af vestisen, ser det ikke ud til at medlemmerne af Qimusseq Sisimiut, som skal deltage ved væddeløbet, kan sejles med et fartøj.

- Vi må se i øjnene, at der ikke vil være deltagere fra Sisimiut ved hundevæddeløbet i Qasigiannguit, da vi ikke kan formå, at indsamle så mange penge, siger Stefan Hammer, som samtidig understreger, at bestyrelsen vil tage den endelige beslutning i løbet af ugen.

Qimusseq Sisimiut har i de forgangne år fået tilskud fra Qeqqata Kommunia på 25.000 kroner.

- Foreningen har heller ikke på nuværende tidspunkt sendt en ansøgning om tilskud fra kommunen, hvorfor vi må regne med, at vi ikke får tilskud, som svarer til Air Greenlands tilbud, understreger Stefan Hammer.

Og den negative forventning  bekræftes fra Kommunen:

- Da vi ikke har modtaget en ansøgning, kan vi ikke give sådan et tilskud, forklarer fritidsinspektør Fali Kleist fra Qeqqata Kommunia .