Beboerne i området har fået nok af tumult og forsøger at gøre opmærksom på problemet med en underskriftsindsamling. ArkivfotoFoto: KNR

Har fået nok af fulderikker: Samler underskrifter for at stoppe salg af alkohol

Beboere i Nuuk-bydelen Nussuaq har fået nok af tumult og fulde mennesker. Nu har de startet en underskriftsindsamling for at få Pisiffik til at stoppe med at sælge alkohol.

Fulde folk, råberi og slagsmål skaber hver dag utryghed i Nuuk-bydelen Nuussuaq.

Nu har beboerne i området fået nok af tumult og forsøger at gøre opmærksom på problemet med en underskriftsindsamling med det formål, at Pisiffik skal stoppe med at sælge alkohol.

Knud Petersen er en af dem, der har skrevet under. Han bor tæt på området ved Pisiffik, hvor der hver dag samler sig folk med hang til procenter på flaske. 

- Folk samler sig udenfor og drikker sig fulde og opfører sig dårligt. Det skaber utryghed for både børn og voksne her i kvarteret, siger han.

I et opslag på Facebook beskriver han den utryghed, som borgere i området oplever på grund af drikkeri og slagsmål. 

- Folk opfører sig dårligt og voldeligt overfor hinanden, når de bliver fulde udenfor. Nogle gange er det så voldeligt, at der kommer ambulancer og politi tre til fem gange om dagen, når det har været lønningsdag. Det er ret voldsomt at være vidne til. Jeg føler mig magtesløs overfor en flok mennesker, der opfører sig på den måde, siger Knud Petersen.

Vil købe ind i fred

Håbet bag underskriftindsamlingen er, at en lukning af alkoholsalget i Pisiffik vil få de berusede personer til at forsvinde fra området. Men Knud Petersen erkender, at der er en risiko for, at problemet bare flytter til andre steder i bydelen, og derfor mener han, at der skal samarbejdes om en mere langsigtet løsning.

- Det er på tide, at vi taler åbent om problemet, og gør noget ved det, siger han. 

- For vi er mennesker, der bare gerne vil købe ind i fred. 

Pisiffik vil ikke svare nu

Tirsdag eftermiddag har knap 400 mennesker skrevet under på, at Pisiffik bør stoppe med at sælge alkohol i Nuussuaq. Det er dog op til Pisiffik selv at beslutte, hvorvidt forretningen vil sælge alkohol, så længe der er en alkoholbevilling til butikken. 

Kommuneqarfik Sermersooq tildeler alkoholbevillinger, og bevillingerne kan kun trækkes tilbage, hvis butikkerne ikke overholder lovgivningen. 

Pisiffik vil ikke udtale sig om sagen, før de har modtaget underskriftsindsamlingen den 1. august.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt