Hanseeraq Enoksen er hædret med Nersornaat i guld

Trawler-ejer fra Sisimiut har modtaget landets fineste hæder for sit engagement i fiskeriet.
18. september 2023 12:32

Hanseeraq Enoksen er snart vant til at bliver hædret.

I 2017 modtog han Nersornaat i sølv som en anerkendelse for hans mangeårige virke som kaptajn på trawlere og sit engagement i fiskerierhvervet.

Og i fredags stod kan så klar igen. Denne gang for at modtage Nersornaat i guld. 

Det skete for at markere, at Hanseeraq Enoksen fra Sisimiut er en af de indbyggere, som er med til at sikre arbejdspladser for mange familier og et lokalsamfund og ikke mindst skatteindtægter til Qeqqata Kommunia og landskassen.

Nersornaat

Nersonaat er en fortjenstmedalje.

Den uddeles af formanden for Inatsisartut.

Medaljen kan tildeles alle, der i en længere periode og i væsentlig grad har ydet en fortjenstfuld indsats for Grønland, herunder grønlandsk sprog, kultur og anseelse.

Medaljens uddeles i guld og sølv.

Medalje i guld uddeles højst én gang om året.

Sølvmedaljen uddeles højst fem gange om året.

Sådan lød det i talen fra formanden for Inatsisartut, Kim Kielsen (S), som overrakte hæderen under en ceremoni i Nuuk.

- Formandskabet tildeler dig Nersornaat i guld, og det repræsenterer du med din succesrige trawlervirksomhed, som er i fortsat fremgang, og som fortsat bidrager positivt til landets indtjening. 

Hanseeraq Enoksen er ejer af trawlerselskabet Angunnguaq A/S, som har eksisteret i over 25 år. 

Og det er ifølge formandsskabet i Inatsisartut værd at notere, at han og familien stadig selv driver selskabet. Derudover er det vigtigt for unge herhjemme at have nogen at se op til indenfor forskellige brancher, sagde Kim Kielsen i sin tale.

- Vores unge mennesker har brug for rollemodeller fra forskellige erhvervsområder, og her udgør fiskerierhvervet landets vigtigst erhverv som - om nogen - et sted, hvor vi har brug for rollemodeller.