Hans Lynge vil samle ind til kræftramte børn

- Der mangler fokus på kræftramte børn. Derfor vil jeg samle penge ind som er øremærket til dem, siger initiativtager, Hans Lynge.
Logoet for indsamling til fordel for kræftramte grønlandske børn. Hunden hedder Ansi.´'Vandring for indsamling til Neriuffiks børn.' Foto © : Josephine Signe Damgaard Holding
Skrevet af Aviâja Kilime
30. juli 2020 09:06

Hans Lynge vil gerne hjælpe kræftsyge grønlandske børn. 

Derfor har han i samarbejde med Nuuk Ski Club startet en indsamling, som skal foregå fra 2. og 9. august.

Indsamlingen er en kombination af en vandretur på strækningen Kapisillit - Nuuk med fuld oppakning, samtidig med indsamlingen kører.

- Jeg vil gå fra Kapisillit til Nuuk for at gøre opmærksom på, at der også er børn, der er kræftramte. Det er gratis at vandre, men folk har mulighed for at donere i den uge, vi vandrer fra Kapisillit til Nuuk, siger han.

Hans
Foto © : KNR
Hans Lynge

Efter 10. august bliver de indsamlede beløb overdraget til Neriuffik i Nuuk (Kræftens Bekæmpelse i Grønland) og øremærkes til børn. Hans Lynge håber på at kunne indsamle mellem 5.000-50.000 kroner.

Pengene skal bruges som supplement til legetøj, bøger og aktiviteter såsom cykler, løbehjul og gaming-stole.

- En af mine nærmeste har haft brystkræft og i den forbindelse har jeg set børn, der også er ramt af kræft. Jeg har tænkt, at der mangler fokus på kræftramte børn. Derfor vil jeg samle penge ind, siger Hans Lynge.

Logoet for indsamlingen er hunden Ansi, som også lægger navn til vandreturen 'Ansi-løbet'. 

Virksomheder eller enkeltpersoner kan støtte indsamlingen ved at indsætte beløb på Nuuk Ski Clubs bankkonto med bemærkning: 'Donation til Neriuffik' på: 6471-1520773.