Hans Enoksen vender tilbage til kommunalpolitik i Qeqqata Kommunia

Tidligere formand for Naleraq, Hans Enoksen har ansøgt om at genindtræde i kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia, hvilket borgmesteren har godkendt.
Hans Enoksen trådte omgående tilbage som partiformand i Naleraq sidste uge. Han var med til at stifte partiet i 2014 og var siddende som formand siden. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Malik Brøns
05. juli 2022 09:12

For to uger siden trådte Hans Enoksen sig tilbage som partiformand for Naleraq. 

Nu er han tilbage i kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia.

Ifølge et referat af kommunalbestyrelsens ordinære møde 23. juni, behandlede politikerne en ansøgning fra Hans Enoksen. Ansøgningen handlede om, at Hans Enoksen den 31. maj havde sendt et ønske om at genindtræde i kommunalbestyrelsen.

Den garvede politiker blev valgt i kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalvalget sidste år. Men på grund af sit arbejde i Inatsisartut, hvor han blandt andet sad som formand, søgte Hans Enoksen om orlov fra kommunalbestyrelsen for ubestemt tid.

Da et kommunalbestyrelsesmedlem på orlov kan genindtræde når som helst, blev ansøgningen godkendt af kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia, står der i referatet.

LÆS OGSÅ Hans Enoksen træder omgående tilbage som partiformand

Mens Hans Enoksen var på orlov, sad Naleraqs Steffen Johansen som stedfortræder i kommunalbestyrelsen, men er nu udtrådt efter Hans Enoksens genindtræden.

KNR har prøvet at få en kommentar fra Hans Enoksen, men det har endnu ikke været muligt. KNR vil gerne spørge Hans Enoksen om, hvorfor han har valgt at genindtræde i kommunalbestyrelsen og om politikeren vil fortsætte som medlem af Inatsisartut.

Hans Enoksen trådte omgående tilbage som partiformand i Naleraq mandag 20. juni. Han var med til at stifte partiet i 2014 og var siddende som formand siden.

Han ønskede at træde tilbage som partiformand med øjeblikkelig virkning på grund af personlige årsager.

Politikeren har en lang politisk karriere bag sig. Blandt andet som formand for Naalakkersuisut fra 2002 til 2009 for partiet Siumut.

Hans Enoksen har også været formand for landets folkevalgte forsamling, Inatsisartut, i to omgange.