Hans Enoksen støtter ICC

I går under Inatsisartuts anden behandling af finansloven til næste år, var ICC's tilskud på 5, 5 million korner, et varmt emne mellem Siumuts medlemmer i tinget.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
07. november 2013 06:45

Medlemmerne af Inatsisartut, Hans Enoksen og Kristian Jeremiassen, begge Siumut, var helt uenige om hvorvidt ICC's tilskud på 5,5 million kroner skulle bevares eller bruges til noget andet.

Kristian Jeremiassen meldte ud i sidste uge, at tilskuddet til ICC helt skal væk fra finansloven og i stedet skulle man bruge pengene til nedbringelse af ventelisten til Sundhedsvæsenet. Men i går under anden behandling af finansloven, sagde Kristian Jeremiassen, at tilskuddet til ICC nu burde gives til Hundeslæde foreningen, Avannaata Qimussersua.

- Det skal være løgn, sagde Hans Enoksen til radioavisen og fortsætter.

- Jeg mener, at tilskuddet til ICC ikke skal bringes ned eller fjernes fra finansloven, fordi ICC arbejder ihærdigt for de oprindelige folks sag i hele verden, som også har en stor betydning for Grønland.

Sagde Hans Enoksen og gjorde opmærksom på, at når minedriften i Grønland begynder i den nærmeste fremtid, vil vi i Grønland få brug for ICC´s viden meget mere end i dag.

- Når udenlandske firmaer og arbejdere kommer til Grønland, vil vi få brug for oplysningskampagner. Som et lille land har vi brug for ICC, fordi det er dem, der som NGO'er kan gøre opmærksom på menneskerettigheder på vores vegne. Derfor mener jeg, at vi i Grønland skal blive ved med at støtte ICC økonomisk, sagde Inatsisartut medlem for Siumut Hans Enoksen.