Hans Enoksen klar til at træde tilbage

Hans Enoksen erkender nederlaget og er klar til at træde af som formand, hvis bestyrelsen i Siumut kræver dette, siger han under gårsdagens KNR-valgudsendelse.
03. juni 2009 01:24

Hans Enoksen fik 1413 stemmer, hvorimod Aleqa Hammond fik 1488 stemmer, og slog derfor formanden i personlige stemmer.

- Der er ingen tvivl om, at der ikke vil være stridigheder mellem os, jeg har for længst overvejet, hvis der skulle ske ændringer, at jeg vil vende hjem til min kære bygd Itilleq og leve et tilbagetrukkent tilværelse, som jeg har savnet, siger Hans Enoksen der respekterer vælgernes stemme.

Vil du trække dig fra formandsposten, eller vil du vente på bestyrelsens afgørelse?

- Når vi ser på hvad partiet har opnået, og hvor meget modstand vi har haft i et godt stykke tid, så vil jeg sige tak til vores trofaste vælgere og afvente bestyrelsens afgørelse for hvordan fremtiden skal se ud for Siumut.

Hans Enoksen erkender, at de ikke har været gode nok til komme i kontakt med vælgerne under valgkampen men, at han har været en foregangsmand for store ændringer, som han har mødt store modstand for, med den konsekvens at det har kostet ham mange kræfter både politisk og personligt.

- Men jeg er stolt over at have gennemført reformer, selvom det har haft konsekvenser, men jeg ærger mig ikke og jeg er glad for at jeg har bragt samfundet til et sted, hvor de kan tage det næste skridt, nu hvor den næste skal overtage formandsposten, siger Hans Enoksen.