Hans Enoksen: Aleqa Hammond løj

Aleqa Hammond løj i går, da hun påstod, at Hans Enoksen, siden han blev medlem af Inatsiartut, ikke er kommet med politiske forslag, der skal gavne fiskerne.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
07. januar 2014 10:31

Det siger Hans Enoksen, der svarer hårdt på kritikken fra Naalakkersuisut formanden.

- Desværre har Hans Enoksen, siden han blev medlem af Inatsisartut ikke haft forslag, der skal gavne fiskerne her i landet, sagde Aleqa Hammond til pressemødet i går.

Hans Enoksen mener, at Aleqa Hammond prøvede, at stille ham i et dårligt lys.

-Det er chokerende, at se, at formanden prøvede at nedgøre mig ved at lyve, siger Hans Enoksen til Radioavisen.

Hans Enoksen fortæller, at han i Siumutgruppen har haft flere forslag om fiskeriet.

Han siger, at han selv, Nikolai Jeremiassen og Karl Kristian Kruse har bedt Naalakkersuisut om, at starte krabbefiskeriet igen i både Sisimiut og Paamiut. Det var også efter hans forslag, at hellefiskeriet blev genoptaget i Qeqertarsuaq, Uummannaq og Upernavik, siger han. Han bekræfter også, at han samtidig har sendt paragraf 37-spørgsmål til Naalakkersuisut omkring fiskernes forhold.

Hans Enoksen fortæller også, at både Nikolai Jeremiassen, Karl Kristian Kruse og han selv har skrevet til Naalakkersuisut, at de vil forlade Siumutgruppen, hvis Siumut ikke forholder sig til deres forslag om, at lytte til befolkningen. Et brev, der i følge Hans Enoksen endnu ikke er besvaret.

Den tidligere formand for Landsstyret har et godt råd til landets nuværende leder:

- Jeg skal råde hende til, at opføre sig ordenligt og respektere, at hver person har værdi, da hendes position er meget vigtig i samfundet. Jeg accepterer ikke, at hun hænger enkeltpersoner ud med løgn i pressen og i fuld offentlighed, siger Hans Enoksen, som nu er i fuld gang med at forberede opstarten af et nyt parti.