Hangar omdannet til debatforum

Nuuks til tider ustadige og voldsomme vejr er blandt emnerne, når Air Greenland afholdet åben debat om en fremtidig debat om atlantlufthavn i Nuuk.
Skrevet af Noah Mølgaard
18. november 2011 10:19

Der bliver sat stole og borde i Air Greenlands hangar tirsdag den 22. november, når der bliver afholdt åben debat om anlæggelse af en atlantlufthavn.

Transportkommissionen har anbefalet lukning af Kangerlussuaq, og flytte atlantlufthavnen til Nuuk. Men der bliver også lavet analyse af vejrforholdene i Nuuk inden den endelige beslutning bliver truffet.

Air Greenland vil benytte time-out i den politiske debat til en folkelig debat, hvor flyselskabets facebook venner og andre interesserede bliver inviteret til debataften i hangaren.

- Dialogen med både kunder og ikke-kunder er vigtig for os, og vi har som selskab både nytte og glæde af de spørgsmål og kommentarer, som vi får på eksempelvis vores facebookside. Derfor vil vi gerne supplere med et fysisk møde, hvor vi på ”gammeldags” maner vil debattere ansigt-til-ansigt, forklarer den administrerende direktør, Michael Binzer.

Partiernes trafikordførere er inviteret til debatte og Naalakkersuisoq for trafik Jens B. Frederiksen vil også stå klar til at debattere og besvare spørgsmål.

Debattens overordnede overskrift bliver udvikling af Nuuk lufthavn, og Sermitsiaqs ansvarshavende redaktør Poul Krarup bliver ordstyrer i debatten.