Halvdelen af voksne grønlændere er overvægtige

Livsstilsgruppen tager nu skridttællere i brug i kampen mod fedme.
Skrevet af Noah Mølgaard
10. oktober 2011 09:48

Skridttællere er nu sendt ud til alle sygehuse. De skal være med til at motivere overvægtige til at bevæge sig mere.

Fedme er et af de største trusler mod folkesundheden i Grønland, konstaterer LivsstilsGruppen på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Mere end halvdelen af den voksne befolkning er overvægtig og flere end nogensinde bliver ramt af livsstilssygdomme.

LivsstilsGruppen tager nu et usædvanligt skridt i kampen mod fedme. Det er nu muligt at få en skridttæller på recept.

- Vi har valgt at sætte skridttællere på recept, fordi mange synes, det er både sjovt og motiverende at bruge en skridttæller. Med en skridttæller kommer man automatisk til at gå nogle flere skridt, fordi man bliver bevidst om det, siger læge og projektleder for LivsstilsGruppen Michael Lynge Pedersen.

Forskning har vist at daglig motion kan forlænge livet med et par år og forebygge livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme.

Derfor har LivsstilsGruppen sat fokus på motivering af befolkningen til større fysisk aktivitet.

Der er allerede høstet erfaringer  med skridttællere, hvor der i 2009 blev afholdt landsdækkende skridttæller konkurrence, hvor en række virksomheder deltog i konkurrencen. Og der blev det klart at skridttællere havde motiveret mange til at dyrke mere motion.

- Skridttællere på recept er et godt eksempel på, hvordan sundhedsvæsenet kan motivere den enkelte borger til at leve et sundere liv, siger Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed Agathe Fontain.