Halibut Greenland sikrer nye arbejdspladser til Aappilattoq

Det står nu fast, at Halibut Greenland vil bygge en fiskefabrik, der primært vil indhandle hellefisk i bygden Aappilattoq ved Upernavik. Det fastlår direktør i Halibut Greenland, Niels Thomsen, over for KNR.
Skrevet af Nauja Møller
15. september 2015 11:48

- Vores intention om at etablere et landanlæg i Aappilattoq har ikke ændret sig.

- Her i juli fik vi en meddelelse fra Qaasuitsup Kommunia, som gik på, at den efter en sagsbehandling på mere end to år har godkendt det areal, vi har søgt om.

- Og konkret er vi nu der, hvor vi skal udarbejde et detaljeret myndighedsprojekt, siger Niels Thomsen.

Læs også Halibut Greenland tilfreds med Karl-Kristian Kruses besøg

Det var Karl Petersen, bygdebestyrelsesformand i Upernaviks bygder Aappilattoq, Naajaat og Innaarsut, der har søgt svar angående planerne for opførelse af en fiskefabrik.

 

Fuld opbakning fra kommunen
Viceborgmester i Qaasuitsup Kommunea, Jess Svane, siger ifølge ugeavisen Tamanut Avannaani, at byggeriet får fuld opbakning fra kommunen, og at den har afsat to millioner kroner til vejbyggeri til den kommende fabrik.

Når planlægningen er fuldført efter udarbejdelse af myndighedsprojekt og efter en udbudsrunde for byggeriet, forventer Halibut Greenland, at fiskefabrikken vil stå klar til at modtage fisk et år, efter at anlægningen er påbegyndt.

- Det, man også kan sige, er, at vi muligvis vil kunne komme i gang med selve byggeriet, når skibet har anløbet Aappilattoq i starten af næste år, siger direktør i Halibut Greenland, Niels Thomsen, til KNR.

Læs også Endnu usikkert om Aappilattoq skal udbygges

Han vurderer, at fabrikken vil stå færdig i begyndelsen af 2017, og den vil skabe arbejdspladser til bygdens borgere.