Høringsproces indledes i aften

Mineralefterforskningsselskabet True North Gems Greenland indleder i aften den høringsproces, der skal bane vejen for selskabets plan om udvinding af rubiner og pink safirer ved Aappaluttoq-området nær Qeqertarsuatsiaat (Fiskenæsset) syd for Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
12. august 2013 10:32

- Vi er rigtigt glade for, at vores ansøgningsmateriale nu er blevet sendt i offentlig høring af Naalakkersuisut, fortæller Bent Olsvig Jensen, direktør for True North Gems Greenland.

- Nu kan vi præsentere vores projekt i Aappaluttoq for hele befolkningen, og vi er 100% klar til en dialog, som vi håber bliver præget af gensidig åbenhed, siger Bent Olsvig Jensen, der håber at alle vil opleve informationen om projektet som tilgængelig og let at overskue.

- Alle skal have mulighed for at se, hvad det drejer sig om og stille de spørgsmål de har. Derfor har vi aftalt med Selvstyret, at vi holder vores egne informationsmøder før de officielle høringsmøder, som Råstofdepartementet holder - som en del af selve høringsprocessen - forklarer Bent Olsvig Jensen.

Første chance for at diskutere projektet bliver i aften klokken 19.30 i Medborgerhuset i Qeqertarsuatsiaat (Fiskenæsset), i morgen aften er der et lignende møde i Paamiut og endelig på torsdag i Forsamlingshuset i Nuuk.

True North Gems har også oprettet en Facebook-side, hvor man kan læse mere om projektet.

Høringsperioden om rubinprojektet varer frem til 12. september